Day of Silence

Nyepi är en balinesisk "Day of Silence" som firas varje Isakawarsa ( Saka nytt år) i enlighet med den balinesiska kalendern (2014, faller den 31 mars). Det är en hinduisk fest främst firas i Bali , Indonesien . Nyepi, en allmän helgdag i Indonesien, är en dag av tystnad, fasta och meditation för balinesiska. Kvällen innan går en parad längs gatorna med avbildningar av balis Gudar och andar som sedan bränns upp för att de onda andrana ska lämna ön. 
 
 
 
Dagen efter Nyepi firas också som nyårsdagen.  Samma dag firas i Indien som ugadi . Observations från 6:00 till 6:00 nästa morgon, är Nyepi en dag reserverad för självreflektion , och som sådan, är något som kan störa detta syfte begränsas. De viktigaste begränsningarna är ingen eldning (och ljus måste hållas låg), ingen fungerande, ingen underhållning eller nöje, ingen resa, och, för vissa, inte prata eller äta alls.
 
Effekten av dessa förbud är att Balis vanligtvis livliga gator och vägar är tomma, det finns lite eller inget buller från TV och radio, och några tecken på aktivitet ses även inuti bostäder. De enda människor som ses utomhus är Pecalang , traditionella säkerhets män som patrullerar gatorna för att se till de förbud följs. Även Nyepi är i första hand en hinduisk helgdag, icke-hinduiska invånare i Bali observera dagen av tystnad också, av respekt för sina medmänniskor.
 
Även turister är inte undantagna, även om fria att göra som de vill i sina hotell, ingen tillåts på stränderna eller gator, och den enda flygplatsen i Bali förblir stängd under hela dagen. De enda undantag som beviljats är för utryckningsfordon som bär de med livshotande tillstånd och kvinnor om att föda. På dagen efter Nyepi, känd som Ngembak Geni, plockar social aktivitet upp igen snabbt, som familjer och vänner samlas för att be om förlåtelse från varandra, och för att utföra vissa religiösa ritualer tillsammans.